„Mulţumim că ne-aţi reţinut“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este mesajul bărbaţilor care au fost reţinuţi în România după ce au trecut Prutul cu salteaua pneumatică.

Dumitru C. (27 de ani) şi Vitalie U. (26 de ani), din Republica Moldova au început anul cu stângul. Aceştia nu s-au lăsat speriaţi de gerul de afară şi nici de apa rece ca gheaţa a Prutului şi au trecut râul cu o saltea pneumatică, chiar în ajunul Crăciunului.

Bărbaţii au fost găsiţi de poliţiştii de frontieră din Iaşi care s-au dovedit a fi salvatorii moldovenilor. Dumitru şi Vitalie găsiţi joi seară, pe malul drept al Prutului, în zona localităţii de frontieră Sălăgeni aveau hainele ude, degerături şi riscau să intre în şoc hipotermic. „Bărbaţii au fost găsiţi în timp ce grănicerii efectuau controlul de rutină. Nu putem spune că au fost depistaţi întâmplător, dar nici nu înţeleg de ce nu au încercat să treacă Prutul legal", spune Lazăr Denis Mihaela, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Interogaţi de poliţiştii de frontieră, Dumitru şi Vitalie au povestit că intenţionau să ajungă în Austria, pentru a găsi un loc de muncă.Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Iaşi cei doi bărbaţi aveau o hartă turistică, permis de conducere, telefoane mobile, bani (mai puţin de 200 de euro) şi documentele personale.

După ce au primit îngrijirile necesare la la spitalul din Răducăneni, judeţul Iaşi, aceştia s-au ales cu dosare penale pentru trecerea ilegală a frontierei. Potrivit poliţiştilor, cazul a fost cercetat de poliţiştii de frontieră ieşeni în comun cu autorităţile de frontieră ale Republicii Moldova. „După definitivarea cercetărilor din România, cei doi bărbați au fost predaţi autorităţilor din stânga Prutului", adaugă Lazăr Denis Mihaela, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite