Cărţile „Adevărul", apreciate şi pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moldovenii au făcut rând, joia trecută, la chişcurile de ziare pentru a cumpăra „Adevărul“ şi prima carte din colecţie
Moldovenii au făcut rând, joia trecută, la chişcurile de ziare pentru a cumpăra „Adevărul“ şi prima carte din colecţie

Zeci de cititori care au achiziţionat primul volum din Colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă" au scris mesaje pozitive pe pagina „Adevărul Moldova" de pe cunoscuta reţea de socializare online. După primul volum lansat joia trecută de Editura „Adevărul", „Notre-Dame de Paris", mâine urmează „Marile Speranţe", volumul I. Preţul unui ziar cu carte va fi de doar 36 de lei.

Cei mai mulţi dintre moldoveni s-au informat reciproc despre epuizarea tirajului cotidianului nostru, de joia trecută, 14.000 de exemplare. Atunci, „Adevărul" s-a vândut cu cartea „Notre-Dame de Paris", de Victor Hugo. „Moldovenii s-au pus serios pe citit. La ora 10.00 nu mai găseşti nicăieri ziare «Adevărul»", ne-a scris Doina M. pe Facebook.

14.000 DE CĂRŢI EPUIZATE ÎN 4 ORE
Febra titlurilor din Colecţia „100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă" a început joi, 23 decembrie, când cele 14 mii de exemplare „Adevărul", scoase la vânzare împreună cu cartea la preţul de 4 lei, au fost epuizate în mai puţin de patru ore. Pentru a începe să-şi umple bibliotecile cu Colecţia „Verde", cititorii au făcut rând la chioşcurile de ziare din toată ţara. „Aici se potriveşte foarte bine vorba: cine se scoală mai dimineaţă, mai departe ajunge", a scris Iulian M. pe pagina de internet a ziarului nostru, de pe Facebook.

Cititorii au reuşit să-i „înnebunească" şi pe chioşcarii din ţară. Olesea a scris pe contul său de pe aceeaşi platformă online că, la unul dintre chioşcurile din Capitală, „doamna care vindea ziare a afişat un anunţ că nu mai are «Adevărul»", pentru a evita solicitările repetate ale cititorilor noştri. Unii dinte cititorii din Chişinău au căutat ziarele şi în alte oraşe. „Am fost la Orhei. La patru chioşcuri, ziarul şi cartea deja nu mai erau, dar am găsit-o", spune Chiril S pe Facebook. Cărţile „verzi" au fost cumpărate de mulţi oameni pentru a le oferi drept cadou celor dragi. „Am avut noroc: la intrarea în Parcul «Alunelul» am găsit cartea. Astfel am rezolvat problema cadoului de Anul Nou", ne-a transmis Igor U. pe Facebook. Cel de-al doilea volum din aceeaşi colecţie este „Marile Speranţe", de Charles Dickens, care va putea fi cumpărat împreună cu ziarul la preţul de 36 de lei. Totodată, cititorii noştri pot cumpăra şi ziarul fără carte, la preţul de 4 lei.

După „Marile Speranţe", următorul titlu va fi vândut cu ziarul joi, 13 ianuarie 2011. Singura zi de joi în care cartea va lipsi de la chioşcuri va fi 6 ianuarie. Volumele din colecţie beneficiază de o traducere ireproşabilă. Toate cărţile au coperta din piele ecologică. Cea mai bună soluţie pentru cei care doresc să intre în posesia tuturor celor 100 de volume este să se aboneze la ziar. Astfel, vor primi acasă „Adevărul" plus cartea. Abonaţii vor avea de două ori de câştigat: vor avea cărţile şi ziarul la preţ mai mic.


Colecţia „Adevărul"

„Marile Speranţe", a doua carte din colecţia „Verde" (Charles Dikens) va fi urmată de alte cărţi care nu trebuie să lipsească din biblioteca dumneavoastră:
„Un yankeu la curtea regelui Arthur" ( de Mark Twain);
„Ion" (de Liviu Rebreanu);
„Cărţile Junglei" (de Rudyard Kipling);
„Ultimul Mohican" (de James Fenimore Cooper);
„Anna Karenina" (de Lev Tolstoi);
„Ivanhoe" (de Walter Scott);
„Chemarea Stăbunilor" (de Jack London);
„Papilon" (de Henri Charierre);
„Coliba Unchiului Tom" (de Harriet Beecher Stowe).

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite