CONTRABANDĂ Peste 10 mii de țigări moldovenești au fost depistate la frontiera Iași

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politistii de frontiera ieșeni au descoperit, în mai puțin de 24 de ore, 10.300 tigarete, diferite marci, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Cetățeanul moldovean în vârstă de 32 ani, Alexandru N., șofer al unui autovehicul Mercedes, care efectua curse regulate pe traseul Chisinau-Iasi a încercat să introducă în România o cantitate impresionantă de țigări fără a le declara la vamă.

La controlul de frontieră, echipa comună de control formată dintr-un polițist de frontieră și un lucrător vamal a descoperit ascunsă și nedeclarată, în roata de rezervă a autovehiculului, cantitatea de 5.500 de țigări de diferite marci ("Plugarul", "Winston" și Monte Carlo") cu timbru moldovenesc de acciză.

Polițiștii de frontieră au întocmit persoanei în cauză dosar penal pentru infracțiune de „contrabanda".

A doua zi, în jurul orelor 21.20, polițiștii de frontieră ieșeni împreună cu inspectorii vamali, din cadrul punctului de trecere a frontierei Iași au organizat un control amănunțit la vagoanele trenului, care circula pe ruta Chișinău - București.

În urma controlului efectuat, în bagajele Lidiei T., de 55 ani, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 4.800 de țigări de diferite mărci cu timbru de acciză Republica Moldova.

Conform prevederilor legale în vigoare, inspectorii vamali au sancționat-o pe femeie contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei și au dispus confiscarea bunurilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite