Bustul lui Adrian Păunescu, inaugurat la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adrian Păunescu s-a întors în Basarabia pentru totdeauna", asta spuneau scriitorii şi oamenii de rând adunaţi în jurul bustului lui Adrian Păunescu care a fost dezvelit astăzi, pe Aleea Clasicilor.

„Nu a fost doar un poet român, ci un poet al tuturor românilor", a declarat cu regret academicianul Mihai Cimpoi. La fel de copleşit de pierderea marelui scriitor, dar mai ales a tatălui a fost Andrei, fiul lui Adrian Păunescu. „Basarabia întotdeauna a luat-o înaintea României şi în ce priveşte acest bust într-un spaţiu oficial şi primirea în Academie a lui Adrian Păunescu", a spus fiul poetului.

Lucrarea, realizată în bronz, este semnată de sculptorul Romi Adam din Alba Iulia şi se află între Nichita Stănescu şi Lucian Blaga. Ministrului Culturii, Boris Focşa a menţionat că bustul marelui poet este o copie, deşi a evitat să spună cât a costat realizarea monumentului.

Adrian Păunescu s-a născut Copăceni, în judeţul Bălţi şi s-a stins din viaţă anul trecut, la vârsta de 67 de ani. Iniţiatorul Cenaclului „Flacăra“, a lăsat în urma sa o arhivă de poezie şi cântece valoroase.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite