Bicicliştii au circulat nestingherit pe străzile Chişinăului de săptămâna mondială fără maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îmbrăcaţi în haine sport şi cu biciclete bine utilate, mii de ciclişti s-au aventurat într-o cursă de 20 de kilometri pe străzile din Capitală. Chiar dacă erau încântaţi de eveniment, mulţi dintre ciclişti se plâng că în fiecare an aud aceleaşi promisiuni precum că la anul vor avea pistă specială.

Copii, adolescenţi sau maturi toţi au venit în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a se distra, dar şi pentru a participa la cel mai mare eveniment dedicat bicicliştilor, „VeloHora". Chiar dacă distracţia este maximă, bicicliştii spun că nu au codiţiile necesare pentru a circula, iar de cele mai multe ori ajung să se certe cu şoferii.

„Sincer să fiu nu m-am aşteptat să fim atât de mulţi sunt vreo 6.000 de oameni aici este super. Sper că Primăria va face ceva şi pentru noi. Nu avem pistă de ciclism şi e ruşine. În europa cicliştii au mereu prioritate, iar noi nu avem dreptul nici măcar la existenţă. Merg în fiecare zi cu bicicleta, nu-mi este dificil pentru că am tupeu şi mă descurc în trafic", spune Radu Butuc unul dintre bicicliştii care abia aşteptă startul.

image
image
image

Click aici să vezi GALERIA FOTO!

Evenimentul a adus în centrul Capitalei mulţi turişti, dar şi amatori de sporturi extreme care s-au lăudat cu bicicletele lor, dar şi cu măiestria de a le conduce. Unul dintre cele mai aşteptate moment ale evenimentului este showul fascinant realizat de rideri din Rusia, Ucraina, Polonia, Germania şi SUA. „Practic acest tip de sport de 11 ani. Cel mai important este să-ţi ţii echilibrul, iar cu timpul obţii o tehnică personală. Am căzut de foarte multe ori, dar n-am renunţat", spune Eric Edarean unul dintre riderii din Ucraina.

Distracţia din Paţa Marii Adunări Naţionale continuă şi la această oră. La ora 16.00 va avea loc competiţia riderilor din Trial, Parc şi Big Air, la ora 17.00 evenimentul va continua cu un show al skaterilor şi al rolelor, iar la ora 18.00 va avea loc închiderea oficială a VeloHorei.

Scopul acestei sărbători este de a întruni amatorii de ciclism, de a promova modul sănătos de viaţă şi aerul curat, dar şi de a schimba atitudinea automobiliştilor faţă de biciclişti.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite