Baku împotriva „achiziţionării de arme“ de către Armenia din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Azerbaidjanul este îngrijorat de achiziţia de rachete şi alte arme în valoare de milioane de dolari de către Armenia din Moldova, aceasta ar complica rezolvarea paşnică a conflictului din Nagorno-Karabah, anunţă jurnaliştii de la redacţia din Armenia a postului radio Europa Liberă.

Elnur Aslanov, şeful analiştilor din administraţia preşedintelui Ilham Aliyev, a descris această achiziţie de arme de către Yerevan ca fiind un „factor destabilizator" în regiune. „Politica Nagorno-Karabah urmărită de către Armenia arată poziţia distructivă a acestui stat în regiune. Orice achiziţie de arme, orice creştere a numărului de arme în regiune, cu siguranţă nu va contribui la stabilirea păcii în această regiune, dimpotrivă, împiedică acest lucru", a declarat Elnur Aslanov.

Potrivit presei din Republica Moldova, înţelegerea secretă a fost aranjată în această vară prin intermediul unei firme intermediar letonă, Latspetsexport. Guvernul Republicii Moldova a confirmat aceste informaţii după declanşarea unui scandal politic, mai anunţă jurnaliştii armeni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite