CHIŞINĂU: Autorităţile nu au încă un suspect în cazul dublului asasinat de la Durleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experţii nu exclud că ar putea fi vorba de un criminal în serie, deoarece circumstanţele producerii crimei de la Durleşti în care doi tineri au fost torturaţi şi apoi împuşcaţi ar fi asemănătoare cu un alt dublu omor, comis cu jumătate de an în urmă.

Anchetatorii examinează mai mai multe versiuni în cazul dublului asasinat de la Durleşti şi aşteaptă rezultatele expertizei criminalistice. În acelaşi timp anchetatorii admit că ar exista o legătură între asasinarea de vineri noapte a celor doi adolescenţi şi altă crimă de acum jumătate de an, când alţi doi tineri au fost găsiţi ucişi în câmp în apropierea şoselei Chişinău-Ialoveni.

„Se verifică legătura nu doar cu acest omor, ci şi cu alte cazuri de omor ce au fost comise în ultima perioadă în Republica Moldova", a declarat pentru „Adevărul", Andrei Pântea, prim-adjunct al Procurorului General al Republicii Moldova .


În acelaşi timp Alexandru Jizdan şeful direcţiei generale servicii operative din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a spus că „în ambele infracţiuni, avem caracteristici ale unui om dus de pe fix", Totodată el susţine că este vorba despre o persoană care nu ar avea complici.

E vorba de o persoană care „se îndeletniceşte
cu urmărirea şi uciderea de tineri îndrăgostiţi"

Petru Bobu, avocat şi exprocuror al municipiului Chişinău afirmă că analizând circumstanţele producerii dublului omor de la Durleşti şi a celui de la Ialoveni, deja se poate de făcut o legătură. „Poliţia ar trebui să fie în alertă maximă şi ar trebui să depună eforturi deosebite pentru al prinde pe asasin, sau asasini", a declarat pentru „Adevărul", Petru Bobu. Exprocurorul a spus că nedescoperirea făptaşilor ar putea crea un sentiment de frică în rândul populaţiei şi de neîncredere în capacitatea poliţiei de a-i prinde şi condamna pe criminali.

În acelaşi timp Petru Bobu spune că este prematur de a vorbi despre un criminal în serie, deoarece pentru a da o asemenea apreciere e nevoie să fie demonstrată legătura dintre mai mult de trei cazuri de omor. Magistratul admite că e vorba despre o persoană care „se îndeletniceşte cu urmărirea şi uciderea de tineri îndrăgostiţi, care la rândul lor se ascund în locuri mai retrase".

image

Pe marginea acestui caz s-a iniţiat o cauză penală în baza articolului 145 „Omor premeditat".

image

Cu mai puţin de două săptămâni în urmă, la Nisporeni a avut loc un caz similar. Un tânăr şi iubita lui au fost găsiţi împuşcaţi în maşină. Una dintre versiunile avansate de anchetatori este că bărbatul, care era căsătorit, şi-a împuscat amanta, iar apoi s-a sinucis.

În septembrie 2010 în apropierea şoselei Chişinău-Ialoveni, au fost descoperite cadavrele a unui bărbat de 31 de ani şi a unei tinere de 20 de ani , care au fost împuşcaţi, cu o armă de vânătoare.

Citiţi şi:
Presupusul asasin al celor doi tineri din Durleşti ar fi un bărbat de 30 de ani cu grave probleme mentale

Colegii tinerilor găsiţi împuşcaţi în această dimineaţă la Durleşti: „Prieteni, vă mulţumim pentru tot"

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite