Purătorul de cuvânt al Ambasadei Bulgariei: „Ambasadorul nu l-a felicitat pe Smirnov cu ocazia zilei de naştere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe una dintre paginile oficiale de la Tiraspol (president.pmr-gov.org) a fost publicată o ştire precum că duminică, de ziua sa de naştere, Igor Smirnov, liderul regiunii transnistrene a fost felicitat de mai mulţi reprezentaţi ai misiunilor diplomatice în Republica Moldova. Ambasadorii Ungariei, Bulgariei şi Germaniei l-ar fi felicitat pe Smirnov cu cei 70 de ani împliniţi.

Nikola Draganov, şef al secţiei cultură, presă şi învăţămînt din cadrul Ambasadei Bulgare a declarat pentru „Adevărul" că nici nu ştie despre ziua lui Igor Smirnov. „Domnul Ambasador a fost ocupat cu alegerile. Nu l-a felicitat cu ocazia zilei de naştere, mai mult prenumele ambasadorului este scris greşit", a declarat Nikola Draganov, şef al secţiei cultură, presă şi învăţămînt din cadrul Ambasadei Bulgare la Chişinău. Berthold Johannes, ambasadorul Germaniei a confirmat că l-a felicitat pe Igor Smirnov cu ziua de naştere. „L-am felicitat ca pe un simplu cetăţean", a concretizat diplomatul.

Duminică Igor Smirnov a împlinit 70 de ani, iar pe pagina web de la Tiraspol se menţionează că liderul transnistrean a fost felicitat de către Constantin Zatulin, deputatul Dumei de Stat a F.Ruse şi de Alexei Miller preşedintele Consiliului de Administrare al „Gazporm". Potrivit president.pmr-gov.org ambasadorii Germaniei, al Bulgariei şi al Ungariei din Republica Moldova i-ar fi dorit lui Igor Smirnov sănătate, fericire şi bunăstare. Menţionăm că toate prenumele ambasadorilor sunt scrise greşit.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite