Află cât te costă bradul de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prețurile pentru brazii din Chișinău variază între 80 și 250 de lei
Prețurile pentru brazii din Chișinău variază între 80 și 250 de lei

Cel mai bun raport preț-calitate îl găsiţi la Piaţa Centrală. În zona Gării de Sud, oamenii grijulii față de mediu pot apela la pomi eco, la ghiveci. În acelaşi timp, cele mai bune preţuri pentru doritorii de chilipiruri cu miros natural de sărbătoare sunt în apropierea pieţei din strada Bogdan Voievod.

Vânzătorii de brazi au invadat de la începutul weekendului pieţele din Capitală. Doar puţin fler de comerciant să aveţi şi puteţi obţine un preţ bun pentru pomul de Sărbători. Un brad frumos şi la un preţ accesibil puteţi găsi în piaţa din strada Bogdan Voievod, din sectorul Râşcani. Aici, pentru un pom înalt de aproape trei metri plătiţi 150 de lei. Dacă vă târguiţi puţin cu vânzătorul, scoateţi doar 120 de lei din buzunar. Însă, dacă faceţi faţă agitaţiei din Piaţa Centrală, la acelaşi preţ găsiţi şi brazi mai stufoşi. Pentru moldovenii cu bugete de criză, cei mai ieftini brazi pe care i-am văzut au până într-un metru şi costă de la 50 la 80 de lei.

„În fiecare an cumpăr brad de Crăciun. Acum preţurile sunt ceva mai mari decât anul trecut. Cam cu 20 de lei", spune Stanislav Moscovici, un antrenor de 27 de ani. De cealaltă parte, cei mai scumpi brazi se găsesc în piaţa de pe Şoseaua Hânceşti, din cartierul Telecentru. Dacă-s scumpi, nu înseamnă că sunt şi mai frumoşi. Acolo, pentru un pom de iarnă micuţ scoateţi suta de lei din buzunar. Pentru un brad mai înalt de doi metri, plătiţi între 200 şi 250 de lei. Deşi un asemenea cost recomandă un brad frumos, aşteptaţi-vă să vedeţi pomi cu crengi rupte, vârfuri ciuntite şi ace lipsă. Chiar şi aşa, vânzătorii nu lasă din preţuri.

BRAZI DE ÎNCHIRIAT
Vestea bună e că iarna aceasta vine cu premiere notabile. De exemplu, un brad de Crăciun poate fi închiriat. Ideea acestui serviciu inedit şi ecologic a fost pusă în aplicare la Piaţa de Sud, cu pomi de iarnă de la SA „Codru-Nord" din municipiul Bălţi. Autorii aceste idei susţin că arenda brazilor este avantajoasă din mai multe puncte de vedere. Unul dintre acestea este aspectul financiar, consumatorii achită doar jumătate din costul achiziţiei. Un alt atu este cel ecologic - pomii nu sunt aruncaţi după sărbătorile de iarnă, ci sădiţi pentru a contribui la protejarea mediului. „Clienţii pot păstra brazii pentru a-i planta pe proprietatea proprie sau în locurile publice autorizate, pentru o extra-plată de 150 de lei. Oferta e valabilă între 24 decembrie 2011 şi 15 ianuarie 2012. Livrarea în Chişinău e gratuită", a declarat directorul Pieţii de Sud, Lilian Ciupac.

PINI ȘI MOLIZI, LA SUPEROFERTĂ
De ieri a început tăierea pomilor de Crăciun și la pepinierele silvice din subordinea Moldsilva. Agenţia de stat își propune să vândă în acest an aproximativ 40.000 de molizi și 4.000 de pini. Majoritatea pomilor de iarnă dn acest an variază între unul și zece metri înălţime și sunt aduși din Strășeni, Iargara, Bălţi și Edineţ. Direct de la Moldsilva, un pom de până în 1,5 metri costă 36 de lei, fără TVA.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite