Revista presei. Aeroportul „Domodedovo": „A fost înfiorător - în jur doar sânge, răniţi şi ţipete..."

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi presa din Republica Moldova scrie despre atentatul de la Aeroportul „Domodedovo", Lenuța Burghilă „«Amanta Bugetului» a indus în eroare Curtea de Conturi", liberalizarea regimului de vize și despre reținerea unui infractor anunţat în urmărire internaţională în anul 1996

Ziarul „Timpul" scrie despre atentatul de la Aeroportul „Domodedovo":„A fost înfiorător - în jur doar sânge, răniţi şi ţipete...". Cei doi moldoveni, care au devenit victime ale atacului terorist de la Aeroportul „Domodedovo", se aflau la Moscova pentru a-şi câştiga existenţa. În explozia de la Aeroportul Domodedovo şi-au pierdut viaţa 35 de persoane, între care opt cetăţeni străini: doi britanici, un german, un bulgar, o ucraineancă, un uzbec, un tadjic şi un kirghiz. Potrivit poliţiei, deflagraţia s-a produs în timp ce o femeie kamikaze şi un complice au deschis o geantă. „Terorista era însoţită de un bărbat, care se afla lângă ea şi al cărui cap a fost smuls de explozie", scrie presa rusă.

Același ziar scrie despre Lenuţa Burghilă „«Amanta Bugetului» a indus în eroare Curtea de Conturi".Dacă i se va deschide dosar penal şi ea nu se va întoarce în RM, Lenuţa Burghilă ar putea fi anunţată în căutare internaţională.

Agenția de știri „Unimedia" comunică despre liberalizarea regimului de vize. "Moldova a primit planul de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize cu UE. Autorităţile de la Chișinău promit circulație liberă în Uniunea Europeană începând cu anul viitor. Dar cetăţenii obişnuiţi și oficialii europeni nu se arată atât de optimiști", scrie Deutsche Welle, citat de Unimedia.

Cel de-al doilea subiect anunțat de agenția de știri este „Reţinut după 15 ani, timp în care s-a aflat în urmărire internaţională".Un infractor deosebit de periculos, anunţat în urmărire internaţională în anul 1996 pentru o serie de infracţiuni grave, a fost reţinut de către forţele de ordine după mai bine de 15 ani. Bărbatul urmează să cercetat penal pentru toate cele 9 acuzaţii grave săvârşite în perioada anilor 1995-1996.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite