Adormirea Maicii Domnului este sărbătorită astazi de creștinii ortodocși de stil vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creştinii ortodocşi din republica Moldova marchează astăzi Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare religioasă care mai poartă și denumirea de Sfânta Maria Mare.

Ziua de azi a fost prefațată printr-un post de două săptămâni - numit Postul Sfintei Marii de toamnă. Postul Sântamăriei este singurul dedicat Sfintei Marii, născătoarea Mântuitorului. El a fost aproape la fel de sever ca şi Postul Mare: consumul de peşte şi vin s-a permis doar de marea sărbătoare a Schimbării la Faţă a Domnului.

Biserica accentuează că Postul Adormirii Maicii Domnului se deosebeşte radical de vegetarianism sau de o dietă obişnuită, înseamnând, în primul rând abstinenta de la distracţii şi plăceri.

Potrivit Publika.md, în Republica Moldova, peste 132 de mii de persoane poartă numele de Maria. 260 de moldovence au numele de Maricica, 4 se numesc Mariuţa şi doar o persoană poartă numele de Mari.

Astăzi, în multe localități ale Moldovei este sărbătorit hramul, de asemenea sunt oficiate slujbe în toate bisericile din ţară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite