GALERIE FOTO „Adevărul" te așteaptă la târgul de carte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Limba Noastră cea Română a fost sărbătorită şi la biblioteca Naţională unde a fost deschis Salonul Internaţional de Carte, aflat la cea de-a 20-a ediţie.

Astăzi, holurile clădirii au fost neîncăpătoare, sute de iubitori de carte s-au grăbit să cumprere titlurile preferate sau cărţile semnate de autori îndrăgiţi ai limbii române. „Am cumpărat o carte şi încă mai caut. Aş vrea ca acest târg să fie măcat de două ori pe an. Preţurile sunt accesibile voi mai reveni şi mâine", spune Iurie Vlas, unul dintre vizitatorii salonului de carte.

Dacă pentru tineri, evenimentul a fost un prilej bun de a cumpăra mai multe cărţi la un preţ mai redus, alţii au profitat de sărbătoare şi s-au întâlnit cu colegii de altă dată sau erau în căutarea unori titluri noi. „Dimitrie Cantemir spunea că moldovenii nu-s prea harnici la carte, iar noi prin aceste acţiuni încercăm să demonstrăm că nu prea a avut dreptate", a menţionat fostul ministru al Culturii, Ion Ungureanu.

image
image
image

Click aici să vezi GALERIE FOTO!

Ediţia de anul acesta este consacrată Anului Grigore Vieru. La expoziţie puteţi găsi şi titlurile „Adevărul". La Salon vor participa 300 de edituri din 17 ţări, care vor expune un număr total de peste 10 000 de titluri. La târg vor fi expuse şi volume care nu au apărut în vânzare, printre care „Marile spectacole de Operă", o colecţie uimitoare cu poveştile vocilor care au făcut istorie, sau 40 de romane scrise de Jules Verne.

Trebuie să urmăm exemplul ţărilor civilizate. În Islanda fiecare al treilea scrie o carte, şi toate sunt citite . Editarea unei cărţi trebuie să fie ca pâinea caldă, zi de zi.
Ion Ungureanu, fostul ministru al Culturii

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite