AMBASADORUL RUS LA CHIŞINĂU Fără victoria ostaşilor sovietici asupra fascismului, nu ar fi existat nici un stat moldovenesc independent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valerii Kuzmin, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova a făcut asemenea declaraţii la inaugurarea unui Complex memorial în cinstea eroilor căzuți în luptele din anul 1944, dintre Armata Sovietică şi trupele germane şi româneşti.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău, la 28 august în satul Purcari, raionul Ştefan Vodă a fost inaugurat un memorial în cinstea soldaţilor sovietici căzuţi în „luptele pentru eliberarea Moldovei de sub ocupaţia fasciştilor româno-germani".

În cadrul acestei ceremonii, Valerii Kuzmin, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova a declarat că „se poate de afirmat că fără victoria ostaşilor sovietici asupra fascismului, ar fi fost imposibilă apariţia pe harta lumii a statului moldovenesc independent".

La ceremonie a participat şi Președintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, care la decorat cu un ordin pe deputatul rus Victor Ozerov, care a contribuit mult la reconstruirea memorialului de la Purcari.
Banii pentru lucrările de la Memorial au fost acumulaţi în regiunea Tomsk, ţinutul Krasnoiarsk şi distrctul autonom Yamalo-Neneţk.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite