ACCIDENT S-au pornit la muncă în Italia, dar au ajuns la spital în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un autocar cu 53 de persoane la bord s-a răsturnat noaptea trecută pe marginea Drumului național (DN) 7 din România, între Orăștie și Deva.

Toți pasagerii acestui vehicul erau cetățeni moldoveni care veneau de la Chișină și se deplasau spre Italia. Potrivit Mediafax, autorităţile române au activat planul roşu de urgenţă, un număr de 21 de persoane fiind transportate la spitalele din Deva şi Hunedoara cu şapte ambulanţe, inclusiv trei ale serviciului SMURD.

Medicii, în grija cărora au ajuns răniții au remarcat că starea acestora este stabilă. „Din fericire, nu sunt cazuri foarte grave. Pacienţii au fost directionaţi spre Deva şi Hunedoara, urmând a fi reevaluţi şi trataţi. Pentru cei rămaşi la faţa locului s-a montat post medical în cazul în care este nevoie", a declarat medicul Ovidiu Zamfiroiu, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara, citat de Mediafax.

Pasagerii rămaşi la faţa locului, printre care şi doi copii sub cinci ani, au fost transportaţi cu un autobuz până la o sală de sport din localitatea Simeria, unde au rămas peste noapte.

Autocarul a rămas sub paza jandarmilor până la sosirea unui alt autovehicul în care au fost puse bagajele pentru ca pasagerii să-şi poată continua drumul spre Italia.

Polițiștii care fac cercetări la locul accidentului consider că evenimentul s-a produs din cauza nepăstrării distanței față de un autovehicul care circula în fața autocarului. La o manevră de frânare a a cestui vehicul, autocarul a mers brusc pe dreapta, și s-a răstunat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite