VIDEO Europa în sărbătoare află încotro se duce Euro. Comisia anunţă săptămâna viitoare previziunile pe fiecare ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate instituţiile europene intră în sărbătoare săptămâna viitoare pentru ziua de 9 mai, ziua Europei. Eurodeputaţii au însă şedinţă de plen la Bruxelles, iar Executivul UE anunţă viitoarele previziuni economice pentru fiecare din cele 27 state membre.

Marţi, 8 mai, Comisia Europeană anunţă noile reguli privind ajutorul de stat într-o strategie mult mai integrată pentru piaţa unică, iar eurodeputaţii şi reprezentanţi ai Executivului UE vor discuta despre ACTA alături de reprezentanţii petiţiei semnată de 2,8 milioane de personae.

9 mai este ziua Europei motiv pentru care mai mulţi lideri ai instituţiilor europene vor prezenta starea Uniunii. Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz şi liderii grupurilor politice vor face evaluarea UE şi vor spune care este viziunea lor pentru viitor într-o dezbatere programată miercuri.

De miercuri începe şi mini şedinţa de plen a eurodeputaţilor. Europarlemantarii vor vota o înţelegere legată de preţuri mai mici la serviciile de roaming în UE, care va include, pentru prima dată plafoane pentru tarifele de internet mobil.

Parlamentul va decide dacă va da undă verde descărcării de gestiune pentru bugetul instituţiilor şi agenţiilor UE. Vor fi dezbătute şi rapoartele privind Agenţia Europeană de Mediu, Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară şi Agenţia Europeană pentru Medicamente în privinţa cărora care europarlamentarul român Monica Macovei a semnalat mai multe nereguli şi potenţiale conflicte de interese.

Vineri Comisia Europeană anunţă prognoza de primăvară şi estimările 2012-2013 pentru PIB, inflaţie, şomaj şi finanţe publice pentru toate cele 27 de ţări europene. Ultima prognoză a fost anunţată pe 23 februarie când Executivul UE a estimate că zona euro va intra într-o uşoară recesiune cu semne de stabilizare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite