Unde se trăieşte cel mai bine în lume? 25 de oraşe sunt în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viena iluminată de Sărbători
Viena iluminată de Sărbători

Viena, capitala Austriei, este oraşul cu cele mai ridicate standarde de viaţă din lume, iar Luxembourg este cel mai bine situat din punctul de vedere al siguranţei personale, potrivit sondajului pentru calitatea vieţii realizat de compania de consultanţă Mercer pentru 2011.

Zurich (Elveţia) şi Auckland (Noua Zeelandă) sunt pe locurile 2, respectiv 3, după Viena urmate de alte două oraşe germane, Munchen şi Düsseldorf. De altfel oraşele europene ocupă jumătate din topul primelor 25 de oraşe din lume cu cele mai bune standard de viaţă. Londra este abia pe locul 38 în timp ce Bagdadul este pe ultimul loc în acest clasament.

Sondajul Mercer este realizat pentru a ajuta guvernele şi companiile multinaţionale să-I recompenseze corect pe angajaţii care lucrează în mediu internaţional. Topul a evaluat 221 de oraşe de pe toate continentele.

Anul acesta, analiza identifică separate acele oraşe cu cea mai bună siguranţă personal folosind date legate de stabilitatea internă, nivelul criminalităţii, eficienţa aplicării legilor şi relaţiile ţării gazdă cu mediul internaţional. Luxembourg este primul în acest top urmat de Berna, Helsinki şi Zurich. Bagdadul este din nou cel mai puţin sigur loc lume.

"Oraşele cele mai sigure din punctul de vedere al siguranţei personale sunt în ţări cu relaţii externe bune, stabile şi cu creştere economică relative stabilă", a spus Slagin Parakatil, cercetător senior al companiei Mercer.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite