Parlamentul European: Taxa pe tranzacţiile financiare trebuie introdusă chiar dacă doar un număr limitat de state optează pentru ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taxa pe tranxacţiile financiare, subiect care va fi în această seară pe agenda şefilor de stat şi de guverne la reuniunea informală de la Bruxelles, poate fi introdusă într-un număr restrâns de state membre, a stabilit astăzi Parlamentul European reunit în plen la Strasbourg.

Ratele de impozitare propusă de către Comisie (0,1% pentru acţiuni şi obligaţiuni şi 0,01% pentru instrumente financiare derivate), sunt considerate adecvate însă fondurile de pensii ar trebui să fie  scutite de taxă, potrivit opiniei eurodeputaţilor.
 
Parlamentul a pledat pentru aplicarea unei taxe pe tranzacţiile financiare (FTT) de aproape doi ani, iar Comisia Europeană a prezentat această propunere spre sfârşitul anului trecut.

Ultimul sondaj Eurobarometru arată că 66% dintre europeni sunt în favoarea introducerii unui astfel de impozit.
 
"FTT este o parte integrantă a ieşirii din criză. Va aduce o distribuţie mai echitabilă din greutatea crizei şi nicidecum la mutarea, în afara UE, a afacerilor deoarece costul unei asemenea operaţiuni este mai mare decât la plata taxei", a declarat raportorul Anni Podimata (socialist, Grecia)

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite