Strategia UE pentru Regiunea Dunării se lansează astăzi la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană lansează astăzi Planul de Acţiune pentru Strategia de dezvoltare a Regiunii Dunării, la mai puţin de două luni după ce a organizat la Bucureşti o conferinţă internaţională în care a fost dezbătut potenţialul economic al fluviului care parcurge opt ţări UE.

„În cursul perioadei de consultare, statele din regiunea Dunării și-au arătat angajamentul față de crearea unei noi macroregiuni la cel mai înalt nivel. Strategia și planul de acțiune pe care le propunem au la bază peste 800 de contribuții primite chiar din partea regiunii. Sunt convins că, insistând asupra celor mai importante aspecte, cum ar fi mobilitatea, energia, poluarea, locurile de muncă și securitatea, strategia va aduce o contribuție reală la construirea unui viitor mai bun pentru această parte a Europei", a declarat astăzi Comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn.

El a adăugat că această a doua macroregiune a UE, după cea a Mării Baltice, va avea un rol important în experimentarea acestei forme de cooperare.
Strategia UE pentru regiunea Dunării este un proiect regional de cooperare care a fost promovat la nivelul UE de România şi Austria. Comisia Europeană a fost invitată de Consiliul European din 18-19 iunie 2009 să elaboreze până la sfârşitul anului 2010 o „Strategie a UE pentru Regiunea Dunării".

În acest sens a propus din octombrie lansarea şi organizarea unei consultări publice pe parcursul căreia au fost organizate, în toate statele riverane, conferinţe, seminarii şi mese rotunde. Rezultatul acestor consultări constă în elaborarea de către Comisia Europeană şi prezentarea, în parteneriat cu statele riverane, a unei comunicări pe tema Strategiei UE pentru regiunea Dunării precum şi a unui Plan de Acţiune.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite