Eurostat: Românii şi bulgarii, europenii cu “cele mai mari greutăţi financiare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii sunt primii după bulgari în topul cetăţenilor europeni cu probleme materiale grave, conform unui studiu publicat astăzi de Eurostat, biroul de statistici al UE.

Peste 7 milioane de români aveau dificultăţi financiare "severe" în 2008, conform Eurostat. Celelalte ţări cu riscuri mari de sărăcie erau Bulgaria, Latvia, Lituania şi Grecia.

Cele trei criterii principale folosite pentru a analiza nivelul de sărăcie în statele membre au fost : numărul de persoane care riscă să devină sărace, cele cu "probleme financiare grave" şi cele care au un număr redus de salariaţi în familie.

Deşi România a atins procente de peste 20% pentru fiecare dintre aceste categorii, într-o familie de români erau mai mulţi adulţi salariaţi decât într-o familie de britanici, conform aceluiaşi raport. În aproape 5 milioane de case englezeşti, numărul de şomeri este mai mare decât numărul de persoane angajate, iar în Germania aceeaşi problemă afectează peste 7 milioane de case.

Suedia, Luxemburg, Danemarca şi Olanda au cele mai puţine motive de a se îngrijora în privinţa sărăciei. Dintre cei 81 de milioane de europeni care stau sub semnul de intrebare al săraciei sau cei 42 de milioane care au mari probleme financiare, aceste ţări de abia dacă ating un procent de 0,5%.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite