UE:Răspundem crizei din Libia în timp real pentru a evita un război civil - ne este teamă că va izbucni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefa Serviciului Diplomatic al UE a discutat astăzi la o conferinţă ONU cu Hillary Clinton şi cu mai mulţi miniştrii de externe despre posibilitatea unui război civil în zonă şi închiderea spaţiul aerian deasupra Libiei. 

Hillary Clinton, secretarul de stat al SUA şi Catherine Ashton, şefa serviciului diplomatic al UE, precum şi restul miniştrilor de externe din lume, printre care cel australian, turc, iranian şi rus, prezenţi la conferinţa ONU prezidată de şeful Ban Ki-moon, au discutat posibilitatea închiderii complete a spaţiului aerian deasupra Libiei.

"Aceasta este o problemă în curs de dezbatere", a spus Ashton. Nu am luat încă nici o decizie finală, deoarece este o problemă complexă, pe care trebuie să o analizăm îndeaproape," a mai spus Ashton.

"Avem nevoie de un răspuns bine coordinat, pentru că, după cum ştiţi, comunitatea internaţională este mult mai eficientă dacă lucrează împreună", a spus Ashton, "şi cea mai mare grijă a noastră este să fim constanţi în ajutorul nostru către cetăţenii Libiei". 

Şefa diplomaţiei UE susţine că eforturile internaţionale concertate sunt menite să prevină un război civil în Libia: "Încercăm să răspundem crizei în timp real pentru a evita un război civil de care ne este teamă că va izbucni."

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite