Ce promite Băsescu la Berlin: deficit ZERO în 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Cancelarul german Angela Merkel s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, joi, la Berlin
Cancelarul german Angela Merkel s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, joi, la Berlin

România îşi menţine obiectivul de a adera la euro în 2015. Deficitul bugetar al României va fi de 1,9 la sută în 2012 şi zero în 2013. Acestea au fost promisiunile pe care preşedintele Traian Băsescu le-a făcut joi, la Berlin, capitala ţării care deţine poziţia de lider de necontestat al zonei euro.


În întâlnirea cu cancelarul Angela Merkel, preşedintele Băsescu a reafirmat că obiectivul României rămâne aderarea la euro în 2015. „Am cea mai mare stimă şi cel mai mare respect", i-a răspuns cancelarul german, a cărui ţară se află actualmente în mijlocul efortului de salvare a zonei euro, ameninţată de criza datoriilor suverane.

Idea deficitului zero pentru 2013 a fost lansată de preşedintele Traian Băsescu în cursul unei conferinţe pe teme economice organizată în sediul Deutsche Bank. „În 2010, deficitul bugetar a fost de 6,5 la sută, în 2011 de sub 4,9 la sută. Pentru 2012, bugetul de stat aflat în a doua citire în cadrul Guvernului, prevede un deficit de 1,9 la sută. Obiectivul pentru 2013 este deficit zero", a afirmat preşedintele Băsescu, precizând că datoria publică va fi menţinută la 33 la sută din PIB.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite