Previziuni UE: România creşte datorită ratei de absorbţie, felicitări Poloniei, Olanda cade, Spania rămâne în recesiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Previziunile economice ale Comisiei Europene pentru a doua jumătate a lui 2012 şi prima parte a anului viitor arată că economia României va creşte datorită evoluţiei poziţitive a cererii şi a ratei de absorbţie a fondurilor europene în timp ce, modelul economic de succes din afara zonei euro rămâne Polonia, cu cea mai mare creştere economică şi niciun moment „negativ" în toată perioada de recesiune.

Aşteptările pentru economiile mari din zona euro: Olanda cade, Spania rămâne în recesiune

Germania şi Franţa vor creşte, în Italia PIB-ul va înregistra evoluţii pozitive, iar în Olanda din cauza cererii reduse, creşterea va ajunge la minus. Spania va rămâne în recesiune iar creşterea se va relua abia în 2013.

Aşteptările pentru economiile din afara zonei euro: Polonia, campionul UE, România creşte puternic

În Marea Britanie PIB-ul va creşte din ce în ce mai mult, iar Polonia va înregistra cea mai mare creştere economică. Polonia a fost singura ţară din Uniunea Europeană care nu a avut niciun moment de creştere negativă în perioada de recesiune.

Statele batice: Estonia, Letonia, Lituania s-au redresat bine.

România va înregistra o creştere puternică datorită a unei creşterei a ratei de absorbţie în 2012 şi a cererii pe plan intern. Ungaria prezintă o imagine "amestecată" cu previziuni de redresare anul viitor, a anunţat astăzi, Olli Rehn. 

Creşterea PIB-ului în acest an, la nivelul celor 27 de state membre UE va fi plată: 0,0% în timp ce în zona euro va fi de -0,3%. Redresarea pieţei muncii este aşteptată doar în 2013, iar pentru rata şomajului prevziunile arată că aceasta va rămâne ridicată în UE 27, în jurul valorii de 10,3% şi va mai creşte în zona euro până la 11%.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite