VIDEO Parlamentul European a deschis ancheta în cazul "mită de la lobby-iști"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul European a pornit astăzi (22 martie) investigația în cazul celor trei eurodeputați care au fost surprinși de către jurnaliștii publicației britanice The Sunday Times acceptând plăți în schimbul depunerii unor amendamente.

PE a început acheta după ce reporterii The Sunday Times au publicat duminică (20 martie) un material scris și video care incrimina trei eurodeputați că au vândut amendamente la legislația europeană.

"Parlamentul European a început o investigație care va stabili ce s-a întâmplat cu adevărat. Serviciile Parlamentului revizuiesc momentan un dosar al cazurilor primit de la ziarul Sunday Times," a declarat marți PE.

Liderii politici de la Bruxelles explică ce măsuri ar trebui luate împotriva eurodeputaţilor care au acceptat aşa numite "plăţi secrete" pentru a interveni în procesul legislativ.

VEZI VIDEO cu cei trei europarlamentari şi ancheta Parlamentului European

 

În mod voluntar și independent de măsurile luate de PE, doi dintre europarlamentari și anume austriacul Ernst Strasser (membru al grupului politic PPE) și Zoran Thaler (membru al social-democraților), și-au dat demisia din Parlamentul European. Grupul social-democraților din PE a anunțat astăzi că Adrian Severin, cel de-al treilea eurodeputat implicat în scandal, nu mai este un membru al grupului.

Atât liderul grupului socialiştilor europeni, Martin Schulz, cât şi cel al popularilor europeni, Jospeh Daul, au cerut şi astăzi ca Adrian Severin să renunţe nu doar la funcţiile politice ci şi la calitatea de europarlamentar.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite