Consiliul European: Monitorizarea României şi Bulgariei pe justiţie rămâne valabilă în 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mecanismul pentru Cooperare şi Verificare (MCV) în justiţie va fi impus României şi Bulgariei cel puţin până în 2012, a anunţat astăzi Consiliul European după adoptarea celor două rapoarte ale Comisiei Europene, publicate în această vară şi legate de progresele în sistemul judiciar.

"Consiliul ia act de faptul că mecanismul de cooperare şi verificare rămâne un instrument pentru a sprijini Bulgaria şi România în eforturile lor de reformă, în vederea realizării concrete şi rezultate durabile, în conformitate cu obiectivele mecanismului. Până la rezultatele aşteptate în acest cadru, mecanismul rămâne valabil", se arată în concluziile Consiliului pentru Afaceri Generale care a avut loc astăzi, la Bruxelles.

Consiliul invită Bulgaria şi România să accelereze eforturile pentru a îndeplini toate recomandările Comisiei Europene în următoiarele luni.

Consiliul a mai anunţat că reprezentanţii săi au "luat act" de intenţia Comisiei de a prezenta, în vara lui 2012, o evaluare completă a progreselor realizate de Bulgaria şi România începând cu 1 ianuarie 2007, în cadrul MCV. "Consiliul aşteaptă cu interes evaluarea Comisiei şi propunerile sale şi le va examina cu atenţie", se mai arată în concluziile reuniunii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite