Belgia decide dacă menţine restricţiile pe piaţa muncii pentru români/ Diaspora trimite un manifest la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul interimar belgian va decide în cursul lunii mai dacă va mai aplica sau nu restricţiile de pe piaţa muncii pentru români, în perioada 1 ianuarie 2012 - 31 decembrie 2013.

Reprezentanţi ai grupărilor politice româneşti în Belgia şi ai diasporei se întâlnesc cu reprezentanţi ai guvernului belgian, în încercarea de a-i convinge să nu mai prelungească restricţiile. Guvernul de la Bruxelles va primi cu această ocazie un apel pentru ridicarea obstacolelor pe piaţa muncii din Belgia pentru români.

OLANDA încearcă să pună restricţii pentru est europeni deşi de la 1 mai trebuir să-i lase să lucreze liber

"Există numeroase cazuri în care românii din Belgia sunt discriminaţi, în special la nivelul administraţiei locale, invocându-se de cele mai multe ori obstacolele pe piaţa muncii", spune Dan Luca, vicepreşedinte PSD Diaspora.

Supăraţi că românii fentează legea

Pe de altă parte, mai puţin de o treime din imigranţii din Belgia care au obţinut oficial statutul de independent şi-au pornit propria afacere, susţine secretarul de Stat belgian Carl Devlies (creştin-democrat flamand), responsabil cu lupta împotriva fraudei, citat de ziarul De Standaard. Majoritatea imigranţilor văd această oportunitate doar ca pe o modalitate de a obţine un permis de şedere şi sprijin financiar de la serviciile sociale. Secretarul de stat susţine că aproximativ 250 de cetăţeni ai UE depun lunar cererea pentru obţinerea statutului de independent, majoritatea ( circa 80%) provenind din România, Polonia şi Bulgaria.

GERMANIA şi AUSTRIA sunt speriate de INVAZIA esticilor: un milion de muncitori stau să le ia joburile, spun sondajele

În apelul românesc adresat guvernului de la Bruxelles, se arată că tocmai "absenţa altor posibilităţi" a condus la apariţia unui număr tot mai mare de falşi independenţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite