Trafic blocat în Europa: sunt afectate trenurile de mare viteză dintre Belgia, Franţa şi Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coşmar: zboruri anulate, ore în şir de stat pe aeroport
Coşmar: zboruri anulate, ore în şir de stat pe aeroport

Transportul feroviar dintre Beglia şi Franţa şi Belgia şi Regatul Unit la fel ca şi zborurile din capitala Europei vor fi afectate mâine de greva generală împotriva reformei sistemului public de pensii care blochează traficul exact în momentul în care foarte mulţi se pregăteau să plece în vacanţa de Crăciun.

Trenurile de mare viteză Thalys între Belgia şi Franţa şi Eurostar între Belgia şi Regatul Unit nu vor circula începând din această seară (ora 19.00 GMT) până joi seară (ora 23.00 GMT). Trei curse cu Thalys spre Paris au fost anulate de azi.

Transportul public în oraşe: autobuze, tramvai, metrou va fi de asemenea suspendat pe toată durata zilei de joi în toate regiunile belgiene, au confirmat liderii de sindicat citaţi de lesoir.be

Piloţi şi echipaje de cabină la fel ca şi controlori de trafic aerian de la Belgacontrol ar putea intra de asemenea în grevă ceea ce ar afecta serios activitatea companiilor aeriene.

Oficialii aeroportului din Bruxelles au declarat ieri seară că este prea devreme pentru a face evaluări legate de imapctul grevei. Pasagerii sunt invitaţi să verifice informaţiile despre zboruri pe site-ul www. brusselsairport.be şi să plece spre aeroport cu mai mult de două ore înaintea zborurilor.

Angajaţii poştei vor fi de asemenea în grevă, la fel şi profesorii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite