Ramona Mănescu: Ungaria susţine că e aproape imposibil ca România să intre în Schengen în martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul român, Ramona Mănescu, a anunţat astăzi că, la întâlnirea coordonatorilor liberalilor europeni cu preşedinţia Uniunii Europene, la Budapesta, premierul maghiar Viktor Orban şi ministrul de externe nu erau foarte optimişti în privinţa şanselor României de a adera la Schengen în termenul stabilit, martie 2011.

“Deși, oficialiii ungari au precizat că susțin aderarea României la spațiul Schengen, din cauza pozitiei vulnerabile pe care Romania o are, în Consiliu, din punct de vedere politic, președinția UE nu poate face mai mult decât să încerce să obțină, până în luna iulie, un termen până la care România să adere", a spus Mănescu.

România este tratată altfel decât celelalte zece state care sunt deja în Spațiul Schengen pentru că autoritățile române nu au reușit să convingă  celelalte state membre ale UE, cu atât mai puțin state puternice precum Franta, Germania sau Finlanda, că România reprezintă un partener de încredere, susţine europarlamentarul român.

Reprezentanţii Ungariei au spus în mai multe rânduri că unul din obiectivele Preşedinţiei maghiare a UE este ca România şi Bulgaria să adere
la Schengen în următoarele şase luni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite