EURO SUMMIT: Reuniunea miniştrilor de finanţe ai UE a fost anulată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul European Bruxelles
Consiliul European Bruxelles

Reuniunea miniştrilor de finanţe din UE, aşa numitul ECOFIN, care ar fi trebuit să aibă loc înaintea reuniunii şefilor de stat şi de guverne din această seară, de la Bruxelles, a fost anulată ieri din cauza îndoielilor că guvernele din zona euro vor fi capabile să vină cu un răspuns complet la criza datoriilor suverane.

Preşedinţia poloneză a UE a motivat că anularea întâlnirii s-a produs pentru ca decizia să fie luată cât mai curând posibil la nivel de şefi de stat. Anularea reuniunii a ridicat întrebări legate de lipsa unui acord pe principalele teme.

"Dezbaterile pe un pachet complet de măsuri de combatere a crizei datoriilor vor continua la întâlnirea şefilor de stat şi de guverne, pe 26 octombrie, în Bruxelles", a anunţat preşedinţia poloneză a UE.

"Dezbaterile la nivelul miniştrilor de finanţe vor avea loc pe baza rezultatelor discuţiilor şefilor de state. Obiectivul este acela de a adopta toate detaliile pachetului cât mai curând posibil", au mai spus reprezentanţii Preşedinţiei poloneze. Anunţul că reuniunea la nivelul miniştrilor de finanţe nu va mai avea loc ridică temeri cu privire la capacitatea liderilor UE de a găsi un acord pentru combatere a crizei datoriilor suverane, scrie European Voice.

Programul întâlnirilor din această seară

Reuniunea celor 27 de şefi de stat sau de guverne este programată astăzi la ora 18:15 ora României când aceştia vor sosi la sediul Consiliului, în Bruxelles.

La ora 19.00 încep dezbaterile şi sunt urmate de briefinguri naţionale. Preşedintele Traian Băsescu va face declaraţii după prima parte a reuniunii.

De la ora 20.00 (ora României) rămân doar liderii din zona euro. Declaraţiile finale sunt aşteptate la începutul nopţii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite