Bruxelles-ul cere Consiliu extraordinar pe energie pentru situaţia din Japonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul european pentru Energie Gunter Oettinger a anunţat pentru luni Consiliul extraordinar pe Energie pentru a stabili, împreună cu statele membre, ce fel de asistenţă tehnică poate trimite Europa în Japonia pentru a ajuta la prevenirea unui dezastru nuclear în Japonia.

„Comisarul pentru energie propune luni un consiliu extraordinar la care sunt chemaţi toţi miniştrii de specialitate pentru a discuta ce fel de asistenţă tehnciă poate UE să asigure Japoniei, în caz că va avea nevoie, pentru stabilizarea situaţiei de la centrala Fukushima", a anunţat astăzi Marlene Holzner, purtătorul de cuvânt al comisarului Oettinger.

Ea a precizat că în cadrul consiliului vor fi evaluate posibilităţile tehnice pe care statele membre le au pentru a ajuta Japonia având în vedere că nivelul de expertiză în această ţară este ridicat atunci când vine vorba de gestionarea situaţiilor legate de energie nucleară.

Holzner a mai precizat însă că răcirea reactoarelor centralei japoneze va dura luni de zile şi, din această perspectivă, UE trebuie să fie pregătită în caz că va avea solicitări.

De asemenea, Comisia Europeană a anunţat că trimite astăzi în Japonia 15 experţi europeni ai Serviciului European pentru Protecţie Civilă care, împreună cu parteneri locali, vor distribui ajutoarele trimise de statele membre.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite