Bruxelles: Toate maşinile vor avea dispozitive care sună singure la 112 în caz de accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană a anunţat astăzi prima măsură care ar garanta că, până în 2015, automobilul dumneavoastră poate apela la serviciile de urgență în locul dumneavoastră în cazul în care sunteți victima unui accident grav.

Comisia dorește ca sistemul de salvare eCall să fie instalat în toate noile autoturisme și vehicule ușoare în următorii patru ani. În caz de accident grav, acest sistem formează automat numărul european unic de urgență 112 și comunică serviciilor de urgență locul în care se află vehiculul.

Victimele accidentelor nu au însă întotdeauna reflexul sau capacitatea fizică de a suna imediat la serviciile de urgență. Dispozitivele eCall rezolvă această problemă alertând imediat serviciile respective, chiar dacă șoferul sau pasagerul este inconștient sau nu poate telefona din alt motiv.

Potrivit estimărilor, această tehnologie grăbește sosirea echipelor de salvare cu aproximativ 40% din timp în zonele urbane și cu 50% în zonele rurale. Utilizat la scară largă, serviciul eCall va contribui în fiecare an la salvarea a sute de vieți omenești în Europa și la reducerea gravității rănilor și a traumatismelor în zeci de mii de cazuri.

Obiectivul Comisiei este ca, până în 2015, serviciul eCall să fie instalat și pe deplin funcțional în toată Uniunea Europeană (dar și în Croația, Islanda, Norvegia și Elveția).

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite