Comisarul pentru piaţă monetară, Olli Rehn: Perspectivele de creştere a economiei UE s-au înrăutăţit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul pentru Afaceri Monetare, Olli Rehn, a anunţat, în această seară, la întâlnirea membrilor Comisiei ECON din Parlamentul European la care a participat şi preşedintele Băncii Centrale Europene, Jean Claude Trichet şi preşedintele Eurogrupului, Jean Claude Juncker, că perspectivele pe termen scurt de creştere a economiei UE s-au înrăutăţit în comparaţie cu previziunile de primăvară.

"În prima jumătate a anului 2011, economia UE a continuat recuperarea treptată, deşi acest lucru s-a întâmplat într-un ritm mai lent. După o creştere puternică a PIB-ului în primul trimestru (0,8%) în al doilea trimestru s-a înregistrat o creştere mai lentă (la 0,2%). Indicatorii pe termen scurt indică o creştere viitoare moderată pentru zona euro", a spus Rehn.

El a adăugat că "aceste încetiniri temporare" nu sunt neobişnuite în perioade de recuperare multianuale.

Stresul de pe pieţele financiare a crescut pe parcursul verii, ceea ce a dus la volatilitatea substanţială a acestora şi chiar la turbulenţe pe care comisarul Rehn le-a numit "ocazionale". "Acest lucru a fost cauzat în special dezacordului politic din SUA pe tema datoriilor, a problemei datoriilor suverane din zona Euro precum şi a temerilor generelae legate de încetinirea crelterii economice. În acelaşi timp, presiunile de finanţare în sectorul bancar din UE au crescut", a mai spus comisarul pentru Afaceri Monetare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite