CE despre votul anti austeritate al grecilor: este dorinţa democratică a poporului. Să lăsăm politicenii să formeze un Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Comisiei Europene de la Bruxelles
Sediul Comisiei Europene de la Bruxelles

Rezultatul alegerilor din Grecia unde partidele care se opun austerităţii impuse de UE au câştigat procente semnificative, dar îngrijorătoare pentru pieţele financiare este privit cu reţinere la Bruxelles de unde Comisia Europeană (CE) precizează că aşteaptă mai întâi un Guvern şi transmite un mesaj de continuitate.

Comisia Europeană este gata să ajute Grecia în reformele sale, în cadrul celui de-al doilea programul de salvare", a precizat purtătorul de cuvânt al CE, Pia Ahrenkilde-Hansen.

"Nu avem încă un nou guvern în Grecia ", a mai spus Hansen care a adăugat că Executivul UE speră ca viitoarea coaliţie de la Atena să respecte angajamentele curente ale Greciei.

Grecii au sancţionat ieri la urne cele două partide politice aflate la putere pentru că au impus scăderi de salarii şi reducerea chetuielilor.

Nemulţumirile din Grecia vor creşte, cel mai probabil, presiunea pe noul guvern pentru a renegocia părţi din al doilea pachet de salvare, convenit în februarie şi care are ca scop readucerea Greciei pe pieţele financiare până în 2015, notează Reuters.

Grecia a ratat constant obiectivele impuse în cadrul primului program de salvare, convenit în aprilie 2010, ceea ce a dus la restructurarea datoriilor investitorilor privaţi în al doilea program de salvare. Mai mulţi oficiali au precizat că orice regres acum nu va fi tolerat, în special de Fondul Monetar Internaţional, un partener reticient al celui de-al doilea pachet de salvare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite