România dă lovitura cu agricultura: cea mai mare creştere a veniturilor din agricultură din UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agricultura a crescut cu aproape 13%  în primele nouă luni din acest an
Agricultura a crescut cu aproape 13% în primele nouă luni din acest an

România înregistrează cea mai mare creştere a veniturilor din UE (+ 43,7) pentru muncitorii din agricultură, de aproape 7 ori mai mult decât media europeană, după ce recolta de anul acesta a ajutat decisive indicatorii economici ai ţării.

Venitul real al muncitorilor din agricultura UE a crescut anul acesta cu 6.7% la jumătate faţă de procentul de anul trecut estimat la 12,6%, potrivit datelor Eurostat, biroul de statistic al Uniunii Europene care a făcut pentru prima dată aceste calcule.

Recomandări de la Bruxelles: ce trebuie să facă România ca să fie jucător important pe piaţa UE

Creşterea venitului agricol real de anul acesta este în principal rezultatul unei creşteri a valorii recoltei raportat la preţurile de producător (+7,5%). Costurile de producţie au crescut şi ele cu 9.7%. Scăderea în termini reali a valorii subvenţiilor cu 1,2% şi deprecierea au avut influenţe nesemnificative. 
Venitul real pe lucrător agricol în 2011 a crescut în 19 state membre şi a scăzut în opt. Cele mai mari creşteri sunt înregistrate în România (43.7%), Ungaria (41.8%), Irlanda (30.1%), Slovacia (25.3%), Luxemburg (25,2%), Republica Cehă (23,5%), Bulgaria (23.2%) şi Danemarca (20.2%), iar cele mai mari scăderi în Belgia (-22.5%), Malta (-21,2%), Portugalia (-10.7%) şi Finlanda (-9,6%). Aceste estimări se bazează pe datele furnizate de autorităţile naţionale din statele membre.
Performanţele României de anul acesta din agricultură au adus în zona de încredere majoritatea indicatorilor economiei (inflaţie, PIB, raport între exporturi şi importuri sau între veniturile şi cheltuielile publice). 

Citeşte cum a ajutat agricultura economia României


Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite