Europarlamentar olandez: Lui Severin ar trebui să i se ia dreptul obișnuit la salariu pentru jumătate de an, dacă își pierde postul din PE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"A făcut de rușine România, nu ar trebui să i se mai dea dreptul normal la salariu timp de șase luni dacă este exclus din Parlamentul European", spune un europarlamentar al unui partid eurosceptic din Olanda, din aceeași comisie a PE de care aparține și Severin. 

Imaginea Parlamentului European a fost ciobită în urma scandalului "mită de la lobby-iști" în care fostul vice-premier și eurodeputatul Adrian Severin este incriminat că ar fi acceptat 12.000 de euro pentru a depune un amendament legislației europene în numele unui client, susțin europarlamentarii. "Ne strică imaginea și face de rușine România", spune un europarlamentar din comisia de afaceri externe a PE, de care aparține și Severin.

Eurodeputatul Barry Madlener, membru al Partidului pentru Libertate din Olanda, grupare puternic eurosceptică spune că își dorește să-l vadă pe Severin în închisoare și că acesta a adus prin scandalul care îl incrimeanză de mită o mare rușine României, "și așa coruptă".

"Noi, europarlamentarii compunem legi împotriva corupției - sunt șocat să văd ce s-a întâmplat.

Este o mare rușine pentru el să facă o reputație atât de proastă țării sale, care l-a ales în această poziție. Noi primim un salariu foarte mare, de ce mai avea nevoie?

Ar trebuie să se ia măsuri foarte aspre, vreau să-l văd în închisoare, acolo este locul lui.

Este o mare rușine pentru el să-i facă așa ceva României - și așa țara avea o reputație foartă proastă legată de corupție.

Vreau ca toate beneficiile pe care le primește acum să-i fie luate. Dacă un europarlamentar își pierde locul în PE, acesta trebuie să primească lunar aceeași sumă de bani pe care o primea la salariu vreme de jumătate de an. În cazul lui Severin, acest lucru nu ar trebui să se aplice. De fapt, ar trebui trimis în judecată și să nu i se mai dea nici un ban de la PE," a spus Madlener.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite