Secretarul general al NATO: Scutul antirachetă nu e tehnic construit pentru a ataca Rusia. Nu considerăm Rusia un inamic. Este ridicol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anders Fogh Rasmussen  a fost premierul Danemarcei  între 2001 şi 2009
Anders Fogh Rasmussen a fost premierul Danemarcei între 2001 şi 2009

Secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen a precizat astăzi, după întâlnirea cu premierul român Victor Ponta, că nu există niciun motiv care să determine Rusia să creadă că scutul antirachetă, amplasat în România, este îndreptat împotriva ei.

Rasmussen a fost întrebat cum răspunde declaraţiilor Moscovei de săptămâna trecută potrivit cărora Rusia ar putea amplasa arme ofensive la frontiera UE dacă nu obţine garanţii privind sistemul de apărare antirachetă. Declaraţiile au fost făcute de ministrul rus al Apărării Anatoli Serdiukov.

„Am spus părţii ruse că sistemul nostru nu este tehnic proiectat pentru a ataca Rusia. Politic, nu intenţionăm să atacăm Rusia. Este ridicol să ne gândim că am avea vreo intenţie să atacăm Rusia. Nu considerăm Rusia un inamic. Acum 15 ani, NATO şi Rusia au convenit, într-un document comun, că nu vor folosi forţa una împotriva celeilate. NATO e decisă să respecte această declaraţie şi sper că şi Rusia va face la fel. Cea mai bună cale prin care Rusia poate obține ceea ce numeşte garanţii este de a coopera activ cu noi şi poate vedea singură că sistemul nostru nu este îndeptrat împotriva ei", a declarat Anders Fogh Rasmussen.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite