Liderul partidului olandez care a lansat site-ul extremist cere UE "să-şi vadă de treabă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul partidului extremist PVV, Geert Wilders
Liderul partidului extremist PVV, Geert Wilders

Geert Wilders, liderul partidului olandez PVV, i-a cerut Bruxelles-ului "să-şi vadă de treabă", după ce Comisia Europeană a condamnat site-ul populist al formaţiunii sale, conform relatării BBC News Online.

Liderul PVV Geert Wilders şi-a menţinut atitudinea dură, susţinând că datele demonstrează necesitatea unui astfel de site care să înregistreze îngrijorările cetăţenilor olandezi.

"Ar trebui să îşi vadă de treaba lor. Noi suntem o ţară suverană, suntem un partid politic democratic şi exprimăm îngrijorările multor olandezi", a comentat Wilders, respingând criticile comunităţii internaţionale.

Aceasta nu este pentru prima dată când Wilders foloseşte un discurs care incită la ură. Anul trecut, el a câştigat un proces cu privire la controversatul său film antiislam Fitna, care compară această religie cu fascismul şi cere interzicerea Coranului.

Godfried Engbersen, profesor de sociologie la Universitatea Erasmus din Rotterdam, a declarat că Partidul Libertăţii (PVV) a fost obligat să găsească noi ţinte, iar acum cei vizaţi sunt est-europenii.

"Wilders devine tot mai sălbatic, aceasta este realitatea. Ei spun: Priviţi, cetăţenii polonezi vă iau locurile de muncă. Dar potrivit cercetărilor noastre acest lucru nu este adevărat", a explicat acesta.

"Polonezii fac munca pe care cetăţenii olandezi nu vor să o facă. Aşa că ei nu fură locuri de muncă, dar Wilders are nevoie să unească poporul şi se foloseşte de ură şi teamă pentru a încerca să îşi crească sprijinul politic", a conchis Engbersen.

Oamenii de afaceri olandezi sunt îngrijoraţi de faptul că site-ului ar putea afecta reputaţia internaţională a ţării. Preşedintele Confederaţiei olandeze pentru industrie şi angajatori, Bernard Wientjes, a declarat că Guvernul ar trebui să se distanţeze de acest site.

"Exportăm mai mult în Polonia decât în Rusia, China şi India. Suntem de departe cel mai mare investitor în România. Succesul economiei noastre este legat de aceste ţări, suntem aşa de profitabili graţie acestor ţări faţă de care nu ne permitem să ne comportăm astfel", a declarat Wientjes.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite