Întâlnire istorică în relaţiile UE-Rusia: Colegiul Comisarilor întâlneşte Guvernul Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană întâlnește joi Guvernul Rusiei pentru discuții la nivel executiv legate de comerț și energie, cooperarea tehnologică aprofundată și afacerile internaționale.

Guvernul condus de Vladimir Putin va fi primit de președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso. "Sper să dăm un nou impuls Parteneriatului nostru pentru modernizare. De asemenea, ar trebui să profităm de acest impuls pozitiv pentru a parcurge ultima sută de metri a aderării Rusiei la Organizaţia Mondială a Comerţului și a înregistra progrese substanțiale privind noul acord dintre UE și Rusia, inclusiv în domeniul comerțului, al investițiilor și al chestiunilor energetice", a spus Barroso

Întâlnirea programată joi, la Bruxelles, va fi cea mai mare de până acum. Participă colegiul comisarilor și doisprezece miniștri ai Federației Ruse. De asemenea, se vor semna mai multe documente în domeniul energiei, inclusiv un sistem actualizat de avertizare timpurie.

Citeşte şi: Liderii Vestului trebuie să înceteze să mai închidă ochii în faţa încălcării de către tandemul Putin-Medvedev a obligaţiilor internaţionale

Discuțiile din cele două zile ale vizitei cabinetului Putin la Bruxelles ar trebui să ducă la progrese cu privire la: Parteneriatul pentru modernizare, propus de Barroso în noiembrie 2009 și lansat în cadrul summitului de la Rostov din 2010, cu un plan de activitate continuu convenit în luna decembrie a anului trecut.

Încheierea, în toamna anului trecut, a negocierilor bilaterale privind aderarea Rusiei la OMC a dat un impuls semnificativ procesului multilateral. Acesta s-ar putea finaliza în 2011.

Totodată, Comisia și guvernul rus vor face bilanțul activității comune aflate în curs privind pașii comuni către un posibil regim de călătorii fără viză.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite