Ponta despre „filosofia anti-corupţie” a tandemului Severin-Năstase: Lăsaţi-mă. Mi s-a împlinit un vis la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Severin, in timpul discursului de la Fundatia Europeana Titulescu
Adrian Severin, in timpul discursului de la Fundatia Europeana Titulescu

Preşedintele PSD Victor Ponta ar fi vrut să nu audă la Bruxelles, unde participă la Consiliul şi Convenţia Partidului Socialist European (PES), despre dezbaterile lui Adrian Severin europarlamentar (ex-PSD) găzduită de fundaţia patronată de Adrian Năstase, PSD (ex-premier).

„E acţiunea unei fundaţii. Nu e a USL sau a PSD. De ce îl las eu pe Năstase să facă asta? E o întrebare ambiţioasă. Nu aş vrea ca domnul Severin să creadă că am un război personal cu el. Am avut o problemă de principiu. România este, până la urmă, o ţară fabuloasă. Şi domnul Gheorghe Falcă (n.n. PDL) a lansat o carte. Tot ceva cu corupţia, iar el este trimis în judecată. Aşa că, de ce n-ar lansa şi domnul Severin".

Întrebat dacă şi-ar fi dorit ca această acţiune să nu aibă loc, Ponta a schimbat subiectul."Lăsaţi-mă să trăiesc ce mi se întâmplă acum la Bruxelles. Mi se îndeplineşte un mare vis, organizarea viitorului Congres PES în România înainte de alegeri", a spus Ponta după care şi-a prezentat seria de întâlniri din acest weekend cu lideri ai social democraţilor europeni.

Adrian Severin, europarlamentar acuzat de fapte de corupţie, a fost invitat la Bucureşti de către Fundaţia Europeană Titulescu, patronată de Adrian Năstase, fost premier judecat pentru fapte de corupţie, să susţină "o conferinţă academică" cu titlu "Istoria şi mitologia excepţionalismului corupţiei româneşti". Citeşte reportajul Adevarul de la dezbaterea organizată de Fundaţia Europeană Titulescu

În martie 2011, Parlamentul European a deschis o anchetă oficială pentru stabilirea vinovăției în acuzațiile de corupție care se aduceau la adresa a trei parlamentari. Ziarul britanic "The Sunday Times" realizese o investigație jurnalistică sub acoperire în urma căreia trei europarlamentari declarau că sunt de acord să susțină amendamente la legislația europeană, în schimbul primirii unor sume de bani.

Unul dintre aceştia era Adrian Severin. El  a și facturat cu 12.000 de euro firma de lobby, după care a fost sunat de editorul publicației și i s-a explicat în ce situație se află. Politicianul român a susținut că nu a facut nimic „ilegal sau anormal".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite