Vicepreşedintele PE este acuzat că a plagiat lucrările unor academicieni pentru a-şi lua doctoratul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Parlamentului European (PE), Silvana Koch-Mehrin, este acuzată că a plagiat lucrările unor academicieni pentru a-şi întocmi, în anul 2000, teza de doctorat privind reforma valutară, relatează The Independent.

Silvana Koch-Mehrin, o cunoscută membră a Partidului Liberal Democrat din Germania şi vicepreşedinte al Parlamentului European, a fost recent acuzată că a copiat 25 la sută din teza sa de doctorat.

Vicepreşedintele PE a refuzat să comenteze acuzaţiile care au apărut la mai puţin de o lună după ce ministrul german al apărării, Karl Theodor zu Guttenberg, a fost obligat să demisioneze după ce a fost acuzat că şi-a întocmit teza de doctorat folosind munca altor persoane, fără a cita contributorii. În încercarea de a-şi spăla reputaţia, el a renunţat şi la titlul academic "Dr.".

Demisia sa a reprezentat o lovitură severă dată cancelarului Angela Merkel, care era parteneră de coaliţie cu zu Guttenberg, considerat cel mai popular politician german şi posibil viitor cancelar.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite