Blaga la Bruxelles: Regimul Ponta-Antonescu a pus la cale un pluton de execuţie a democraţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PD-L Vasile Blaga a explicat în această după amiază, la Bruxelles, liderilor PPE din Parlamentul European că există riscul ca Guvernul de la Bucureşti să întârzie aplicarea deciziile Curţii Constituţionale acuzând faptul că Monitorul Oficial este folosit discreţionar de actuala putere.

„Nu este publicată decizia de ieri (n.n. luni) a Curţii Constituţionale referitoare la restrângerea atribuţiilor acesteia însă decizia care îl interesa referitoare la interimatul la şefia statului, a publicat-o”, a spus Blaga.

„PD-L a avut dreptate când a spus că, în România, statul de drept este călcat în picioare. Domnul Ponta nu mai poate arunca perdele de fum şi nu se mai poate ascunde în proceduri parlamentare ci trebuie să retragă cele două ordonanţe de urgenţă sau să le pună în acord cu deciziile Curţii Constituţionale”, a adăugat liderul PD-L acuzându-l pe Ponta că  „foloseşte Monitorul Oficial ca pe propria gazeta de perete”.

„Nu este publicată decizia de ieri a Curţii Constituţionale referitoare la restrânegrea atribuţiiolor acesteia însă decizia care îl interesa referitoare la interimatul la şefia statului, a publicat-o”, a spus Blaga.

Întrebat de jurnalişti dacă încă mai consideră că în România a fost lovitură de stat, Blaga a precizat: Eu spun că este vorba despre un pluton de execuţie a democraţiei”.

Blaga şi alţi foşti ministri din cabinetul Boc au fost astăzi la Bruxelles şi s-au întâlnit cu liderul PPE din Parlamentul European, Joseph Daul.  Acesta a precizat că râmâne foarte ingrijorat în privinta ultimelor evolutii politice din România care ameninţă statul de drept. 

“ Guvernul are propria interpretare asupra a ceea ce Curtea Contitutionala a decis de curând. Pentru grupul din care fac parte, legile si hotararile Curtii Constitutionale sunt create pentru a fi respectate, nu schimbate sau ignorate atunci cand acestea nu servesc interesul premierului si guvernului sau”, a transmis Daul printr-un comunicat al PPE după întâlnirea cu Blaga.

A adăugat că doreşte o dezbatere în Parlamentul European pe aceasta chestiune prin care Ponta să explice modul în care a schimbat legi şi hotărâri în termen de câteva zile.

“Premierul român mi-a cerut o întâlnire mâine (n.n. miercuri). Refuz să-l primesc până nu îmi va fi clar faptul că guvernul său va pune în practică ceea ce Curtea Constitutională a decis recent, va retrage ordonantele de urgenta care nu respecta deciziile Curtii Constitutionale si va arata ca respecta pe deplin statul de drept."



Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite