Vasile Puşcaş, titular de catedră Jean Monnet la Universitatea din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul Vasile Puşcaş, colaborator al paginii „Adevărul Europa", a primit Catedra Jean Monnet Ad Personam, la Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, într-un program al Comisiei Europene


Începând din septembrie 2011, profesorul Puşcaş va fi titularul Catedrei Jean Monnet Ad Personam - „Politici europene şi negocieri în Uniunea Europeană" , care va funcţiona în cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, din Cluj-Napoca.


Proiectul îşi propune promovarea creativităţii, a competitivităţii, precum şi dezvoltarea spiritului antreprenorial în România. În egală măsură, proiectul are în vedere stimularea excelenţei în procesul de predare, cercetare şi reflecţie în studiile integrării europene din învăţământul superior.


Profesorul Vasile Puşcaş este şi directorul programului de masterat „Managementul Relaţiilor Internaţionale şi al Politicilor Europene" din cadrul UBB, care este parte a acestui proiect Jean Monnet.


Proiectul va începe din 1 septembrie 2011 şi se va desfăşura pe o perioadă de 3 ani. În cadrul acestuia, pe lângă cursuri la nivel de licenţă, masterat şi doctorat, vor fi organizate workshopuri şi mese rotunde destinate societăţii civile, mediului academic, autorităţilor publice locale şi naţionale, care vor iniţia proiecte de identificare şi promovare a oportunităţilor României pe Piaţa Internă a Uniunii Europene, urmărind şi implicarea societăţii civile în procesul integrării europene.


Pentru acest tip de unitate de educaţie şi cercetare sunt selectaţi profesori cu o experienţă academică internaţională deosebită care au fost şi practicanţi, la nivel înalt, în domeniul integrării europene.

Prof. dr. Vasile Puşcaş predă Negocieri Europene în cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, precum şi la Institutul Universitar Internaţional de Studii Europene de la Gorizia (Italia). Face parte din Consiliul Ştiinţific al Institutului de Diplomaţie Culturală de la Berlin şi al Institutului European din Florenţa. În 1998 a înfiinţat, la Cluj-Napoca, Institutul de Studii Internaţionale, implicat în numeroase programe de analiză şi evaluare a politicilor europene şi a evoluţiei sistemului internaţional contemporan. A publicat 25 de volume şi sute de studii, articole de specialitate. A fost diplomat în SUA, Negociator Şef al României cu UE, Ministru pentru Afaceri Europene.

Comisia Europeană, prin Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură, a publicat la sfârşitul săptămânii trecute lista proiectelor selectate pentru finanţare (2011-2014), în cadrul programului european „Jean Monnet".

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite