„Adevărul Europa“ dă ora exactă de la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Adevărul“ a lansat prima redacţie europeană a unui trust de presă din România. În scurt timp, urmează birourile „Adevărul“ din Washington şi Beijing, a precizat fondatorul „Adevărul Holding“, Dinu Patriciu.

URMĂREŞTE AICI LIVE TEXT-UL DE LA LANSAREA BIROULUI DE PRESĂ ADEVĂRUL DE LA BRUXELLES

Peste 300 de oameni, europarlamentari români, dar şi din alte state membre ale Uniunii Europene, Comisarul European pentru Agricultură, Dacian Cioloş, zeci de ziarişti ori asistenţi din Parlamentul European au fost prezenţi aseară la ceremonia de lansare a „Adevărul Europa“, cea mai nouă redacţie ce face parte din cel mai important trust media din România. „Nu întâmplător această lansare are loc la Bruxelles, capitala unei ţări divizate şi a Europei aparent unite. Cititorii trebuie să ştie adevărul despre influenţa pe care deciziile care sunt luate aici o pot avea asupra vieţii lor şi de asemenea să poată contribui la punctele de vedere pe care reprezentanţii lor le prezintă aici“ a declarat proprietarul trustului de presă, omul de afaceri Dinu Patriciu.

image

Gazdele ceremoniei ce a avut loc în sediul Parlamentul European au fost europarlamentari din toate partidele importante reprezentate în forul de la Bruxelles: Daciana Sârbu (social-democraţi), Renate Weber (liberali) şi Marian-Jean Marinescu (populari europeni), dar în sală puteau fi recunoscute şi figurile lui Theodor Stolojan, Rovana Plumb, Ioan Mircea Paşcu, Teodor Meleşcanu ori Daniel Dăianu (fost europarlamentar).

POLITICIENI MULŢUMIŢI DE PREZENŢA GAZETĂREASCĂ

Ca deputat european, Theodor Stolojan apreciază că „problematica europeană este foarte puţin reflectată în România. Aici se discută probleme care configurează trecutul, prezentul şi viitorul României ca membru al UE. Când lucrăm la diferite proiecte sau reglementări europene, căutăm să aflăm şi poziţia celor din România." Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, este mulţumit de prezenţa gazetărească românească atât de importantă la Bruxelles. „Poate redacţia de aici îi va ajuta pe compatrioţii noştri să înţeleagă cât de important este să fim aici. Subiectul este arid, de multe ori greu de priceput de către omul de rând. A face Europa pe înţelesul oricui nu este uşor." Director general al trustului de presă „Adevărul Holding", Peter Imre, speră că demersul să-i facă mai responsabili pe politicienii români. „Sunt bucuros să fac parte din acest grup de cetăţeni care fac ceva pentru ţara lor. Să pot să schimb o paradigmă extrem de întâlnită în România, prin care agenda politică determină agenda publică şi nu invers, cum ar fi normal ca cetăţeanul şi agenda publică şi nu invers, cum ar fi normal ca cetăţeanul şi agenda cetăţeanului să o determine pe cea a politicianului."

ÎN CURÂND, LA WASHINGTON ŞI BEIJING

Comisarul European pentru Agricultură, Dacian Cioloş, afirmă la rândul său că „dezbaterea politică în România este de cele mai multe ori superficială. Ziarul «Adevărul» a dovedit de multe ori profunzime în analiză. Sper ca această anvergură să se transmită şi în dezbaterea publică şi politică din România." Marea surpriză a serii a venit însă tot de la fondatorul Dinu Patriciu. „Nu întâmplător", spune el, „după «Adevărul Europa» urmează birourile «Adevărul» de la Washington şi Beijing, poate chiar până la sfârşitul acestui an".

image

Duplex Bruxelles - Bucureşti
Lansarea de la Bruxelles a fost moderată din studioul „Adevărul" de la Bucureşti de redactorul-şef adjunct Lucian Pop. Împreună cu invitaţii săi - Mircea Vasilescu, redactorşef „Dilema Veche", şi Vlad Nistor, directorul Institutului de Studii Diplomatice din cadrul Universităţii Bucureşti, au dezbătut teme de actualitate europeană, precum aderarea României la spaţiul Schengen.

image
image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite