Summit-ul UE-Rusia: Rusia va colabora cu UE pentru a rezolva situaţia din Transnistria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Summit UE Rusia Jose Manuel Barroso, Dimitri Medvedev, Herman Van Rompuy
Summit UE Rusia Jose Manuel Barroso, Dimitri Medvedev, Herman Van Rompuy

Preşedintele Consiliului European Herman Van Rompuy a spus astăzi, după summitul UE-Rusia, că Moscova va coopera cu Bruxelles-ul pentru soluţionarea situaţiei transnistriene.

Potrivit lui Van Rompuy, UE şi Rusia sunt parteneri "strategici" în încercarea de a soluţiona problemele regionale şi internaţionale. "Am discutat şi probleme mai sensibile, cum ar fi situaţiile de blocaj politic în care este implicată Rusia."

Când s-a referit la "problemele regionale" ale Rusiei, Van Rompuy a menţionat mai întâi regiunea transnistriană, şi a spus că UE va colabora cu Moscova pentru a rezolva acest conflict. Preşedintele Consiliului European a spus că există paşi pentru a remedia situaţia transnistriană, însă nu a dat nici un alt detaliu.

Nici preşedintele rus, Dmitri Medvedev, nu a vorbit despre o soluţie rapidă pentru conflictul din regiunea transnistriană, deşi a declarat că acest summit a fost un pas înainte important în relaţia economică, dar şi de cooperare internaţională cu UE. "Am vorbit despre mai multe probleme politice regionale şi dorim să continuăm discuţia despre aceste lucruri în acelaşi spirit de prietenie şi colaborare cu UE," a spus Medvedev.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite