Preşedinţia României: Traian Băsescu NU va participa la summitul PPE de dinaintea Consiliului European de la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu nu va participa la summitul PPE de la Bruxelles care se organizează înaintea Consiliilor Europene, a declarat pentru Adevărul, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei Bogdan Oprea.

De altfel, reprezentanţii Partidului Popular European de la Bruxelles au precizat, la solicitarea Adevărul, că nu sunt în măsură să confirme prezenţa preşedintelui României deoarece termenul în care liderii invitaţi îşi anunţă participarea la reuniune nu este încă încheiat.

Președintele Traian Băsescu figura pe lista invitaţilor la reuniunea liderilor Partidului Popular European (PPE), care precede, ca de obicei, Consiliul European. PPE a dat, joi, publicității un comunicar prin care a anunțat că Traian Băsescu este invitat la renuniune, unde vor participa și președintele Comisiei Europene și cel al Consiliului European.

Comunicatul de presă arată faptul că au fost invitați șefi de stat și de guvern ai țărilor UE și non-UE. La reuniune sunt aşteptaţi  Angela Merkel, precum și Președinții Consiliului European, Herman Van Rompuy și al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Alţi lideri importanţi care fac parte din PPE sunt: Mariano Rajoy (Spania), Jean-Claude Junker (Luxemburg), Traian Basescu (Romania), Donald Tusk (Polonia), Fredrik Reinfeldt (Suedia), Jyrki Katainen (Finlanda), Viktor Orban (Ungaria), Enda Kenny (Irlanda), Valdis Dombrovskis (Letonia), Boyko Borisov (Bulgaria), Lawrence Gonzi (Malta), Andrius Kubilius (Lituania), Pedro Passos Coelho (Portugalia), Janez Janska (Slovenia) si Antonis Samaras (Grecia).

Pe agenda discuțiile se va afla pregătirea Consiliului European din 28 și 29 iunie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite