Severin, „manipulat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acuzarea se bazează pe probe obţinute prin „manipulare", jurnaliştii de la „The Sunday Times" au acţionat ca „agenţi provocatori", iar domnul Adrian Severin poate fi anchetat, dar nu şi reţinut sau arestat.

Acestea sunt aprecierile raportului întocmit de eurodeputatul italian Francesco Speroni pentru ridicarea imunităţii lui Adrian Severin, europarlamentarul român acuzat în scandalul „Mită contra amendamente".  Raportul cu propunerea de ridicare a imunităţii lui Adrian Severin a fost aprobat în unanimitate de Comisia pentru Afaceri Juridice şi va ajunge astăzi în plenul care se reuneşte la Bruxelles. Câteva aprecieri ale raportorului ar putea fi însă folosite în apărarea eurodeputatului român. „Trebuie remarcat faptul că autorităţile române au întemeiat cererea lor pe declaraţiile şi înregistrările audio furnizate de către compania creată de „The Sunday Times".

Această documentaţie este rezultatul manipulării reporterilor de la „The Sunday Times", care au intrat în Parlamentul European sub o identitate falsă şi cu intenţia de a comite o fraudă", se arată în raportul Speroni. Raportorului i se pare „ciudat" că „agenţii provocatori" cum îi numeşte pe jurnalişti nu au făcut obiectul niciunei proceduri judiciare. Dacă plenul va susţine ridicarea imunităţii, procurorii anticorupţie din România pot începe investigaţiile. Reprezentanţilor Oficiului de Luptă Antifraudă le este de asemenea permis să ancheteze cazul celorlalţi trei europarlamentari vizaţi de scandalul „Mită contra amendamente". 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite