În ziarul de vineri: Secretarul general al NATO, interviu pentru „Adevărul Europa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, vorbeşte despre o posibilă colaborare NATO-Rusia în cadrul sistemelor de apărare antirachetă, dar şi despre viitorul operaţiunilor aliate din Afganistan şi Libia. Luni, 10 octombrie, el va rosti un discurs la Bucureşti, în cadrul reuniunii Adunării Parlamentare a NATO. Înainte de vizita în România, secretarul general a acordat un interviu pentru „Adevărul Europa".


Secretarul general a reafirmat dorinţa NATO de a colabora cu Rusia în cadrul sistemelor antirachetă, inclusiv prin schimb de informaţii. El spune că un acord în acest sens ar putea avea loc în cadrul unei întâlniri la vârf NATO-Rusia, după summitul NATO de la Chicago, din mai 2012. Anders Fogh Rasmussen este de părere că relaţile NATO-Rusia nu se vor schimba după probabila revenire a lui Vladimir Putin în funcţia de preşedinte al Federaţiei Ruse.

Secratarul general al NATO vorbeşte, de asemenea, despre planurile NATO pentru Afganistan de după retragerea anunţată pentru 2014, ca şi despre implicarea Alianţei în reconstrucţia Libiei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite