Predoiu: Primăvara lui 2011, termen fezabil pentru aderarea României la Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul român al Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat astăzi, la Bruxelles, că orizontul de aşteptare legat de admiterea României la spaţiul Schengen rămâne primăvara lui 2011, în ciuda criticilor venite din partea Franţei, Germaniei, Olandei.

„Nu trebuie să încetăm nicio clipă să explicăm argumentele pe care le avem şi care sunt solide. Nu avem nevoie, în faţa solidităţii acestor argumente să abandonăm acest dialog", a declarat ministrul român după ce a participat la Consiliul JAI de la Bruxelles.

El a precizat că poate relua toate dialogurile necesare pe tema Schengen şi a precizat că a avut ieri discuţii cu reprezentanţii Finlandei - o altă ţară membră care ar putea manifesta reţineri faţă de admiterea României la Schengen.

Două argumente, trei voturi contra

„Există eforturi diplomatice intense, în special din partea Ministerului de Externe şi a Ministerului Afacerilor Interne care au in potrofoliu această problematică pentru a explica două lucruri. Primul: din punct de vedere tehnic, România este pregătită să adere la spaţiul Schengen securizarea frontierelor nostre este întărită ca urmare a unor investiţii consistente. Cel de-al doilea lucru, la fel de evident pentru oricine face o analiză atentă şi cu bune intenţii, între Mecanismul de Verificare şi Cooperare şi programul Schengen nu pot fi făcute legături", a spus Predoiu.

Săptămâna viitoare, România va avea ultima verificare legată de îndeplinirea obiectivelor tehnice pentru aderarea la Schengen.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite