Scannerul corporal va funcţiona şi în UE: vezi până unde te pot verifica la aeroport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe ţări au introdus deja scanerele corporale
Mai multe ţări au introdus deja scanerele corporale

Comisia Europeană a adoptat astăzi propunerea privind aşa- numitele „scanere de securitate", care permite statelor membre să folosească şi aceste noi tehnologii, dacă doresc, doar că trebuie să respecte condiţii stricte privind stocarea informaţiilor şi intimitatea pasagerilor. 

Deocamdată, în UE, Marea Britanie şi Olanda au introdus acest tip de verificare pe aeroporturi, însă el a fost testat şi în alte ţări: Finlanda, Danemarca, Italia sau Franţa, a declarat ieri Helen Kearns, purtător de cuvânt al comisarului UE pentru Transporturi.

Folosirea acestor tehnologii de securitate, cunoscute şi sub numele de „body scanner", a fost criticată pe motiv că ar încălca intimitatea pasagerilor. Introducerea lor a fost decisă după ce, în decembrie 2009, un terorist avea explozibili ascunşi în lenjeria intimă a încercat să provoace o explozie într-un avion care zbura de la Amsterdam la Detroit. Statele membre şi aeroporturile nu au obligaţia de a amplasa scanere în aeroporturi, dar, în cazul în care decid să le utilizeze, ele vor trebui să respecte condiţiile stabilite la nivel european. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite