SCHENGEN: Danemarca renunță la planul de control la frontiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană salută decizia noului guvern al Danemarcei de renunța la planul propus de guvernul anterior, potrivit căruia Copenhaga vroia să impună din nou control la frontierele sale cu Germania și Suedia, în ciuda faptului că aceasta este membră a "spațiului comun fără frontiere" Schengen.

Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso i-a mulțumit nou-alesului premier danez Helle Thorning-Schmidt pentru renunțarea la planul inițial al fostului guvern de a impune controale suplimentare la granițele cu Germania și Suedia.

"Aceasta a fost o problemă care a cauzat multe îngrijorări pentru Comisie și sunt fericit să pot spune că depășit-o," a spus Barroso. "Sincer, mă așteptam la acest lucru de la o țară cu o tradiție atât de puternică în ceea ce privește deschiderea (culturală)," a adăugat președintele CE.

"Vrem să avem o colaborare strânsă, și mai ales pentru că Danemarca va prelua președinția consiliului de miniștri," a spus Thorning-Schmidt. Aceasta a menționat că prioritatea președinției daneze va fi cadrul bugetar multi anual 2014-2020.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite