Raportul României şi Bulgariei pe Schengen este gata. Raportorul PE îl prezintă astăzi euro-aleşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia pentru Libertăţi Civile şi Afaceri Interne a Parlamentului European discută marţi rapoartele pentru aderarea la Schengen a României şi Bulgariei.

Raportorul pe acest subiect, europarlamentarul portughez Carlos Coelho, îi va sfătui pe colegii săi în timpul ședinței să voteze în favoarea aderării celor două țări la Schengen.

"Raportorul a fost foarte clar - el spriijină intrarea celor două țări în spațiul Schengen. Iar opinia generală în Parlamentul European este tot în favoarea României și Bulgariei," a declarat, pentru Adevărul Europa, purtătorul de cuvânt al raportorului.

Europarlamentarii din Comisia pentru Libertăţi Civile au la dispoziție trei zile pentru amendamente la raportul ce va fi prezentat marţi.

Judecata finală, la vară

"Suntem într-o cursă contra cronometru, deoarece trebuie să traducem amendamentele în toate limbile UE. Termenul-limită din 14 aprilie pentru amendamente este foarte important, deoarece este singura posibilitate a noastră de a ne da votul până la consiliul din iunie," a spus Coelho.

România şi Bulgaria află decizia Parlamentului European pentru intrarea în Schengen cel mai probabil pe 4 iunie, în timpul sesiunii plenare şi înaintea Consiliului European din iunie.

"Este important pentru aceste două țări, deoarece ele au nevoie de o poziție politică din partea Parlamentului, care va fi un sprijin în timpul consiliului," a mai spus Coelho.

Decizia pe Schengen are nevoie de o majoritate în PE, ceea ce înseamnă că există încă riscul ca europarlamentarii să nu cadă de acord și cazul României și Bulgariei să intre în consiliu fără aprobarea Parlamentului European.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite